Videograf de nunta Trocin Florin. Lulu Film.

-Carisma.   O trasatura excelenta a unui cameraman de nunta este cordialitatea si capacitatea de a se face palcut. Este mai usor sa interactionezi cu oamenii si inspira incredere.
Imi place la nebunie cand oamnenii cred ca sunt un prieten de – al mirilor, cineva pe care nu au apucat sa-l cunoasca si care se intampla sa filmeze acel eveniment.

-Calm sub presiune.   Cuplurile nu isi doresc doar imagine sau cadre a evenimentului de peste zi. Isi doresc imagini inspirate si inventive, precum si o prezentare de neuitat, totul dintr-o singura incercare.
Ceea ce inseaman ca, pe langa deprinderile tehnice, atingerea succesului unui cameraman, necesita mult calm si capacitatea de a oferi cea mai inalta performanta in conditii de stres.

-Un observator excelent.   Un cameraman de nunta cu adevarat inzestrat este si un observator excelent. Acesta vede si surprinde pe pelicula(zeci de minute) de momente speciale, efemere, care raman adesea neinregistrate.Prin observare atenta, abilitatea care se perfectioneaza prin experienta, cameramanul incepe sa isi dezvolte simtul previziunuii si stie ce va urma pregatindu-se sa prinda momentul.
Anticipare este posibila doar prin observarea clara a celor ce se petrec in fata ta si prin reactia promta la evenimente.

-Capacitatea de a idealiza.   O alta trasatura care face diferenta intre un cameraman competent si unul excelent este capacitatea de a idealiza. Cameramanul excelent capteaza imagini in care oamenii arata foarte bine.
Prin alegerea atenta a unghiurilor camerei, pozitiilor si luminilor, multe dintre asazi- sele ,,imperfectiuni,, pot trece neobservate. Acest aspect este deosebit de important atunci cand e vorba de mireasa, care trebuie sa apara cat mai frumoasa cu putinta. Cele mai multe mirese investesc, in propria infatisare pentru ziua nuntii, mai mult timp si bani decat pentru oricare zi din viata lor, iar cameramanul si fotograful trebuie sa fie constienti de acest efort.

-Viziune artistica.   Totul e sa vezi.Poti sa vezi sau sa nu vezi. Restul e teorie.Videogarfia tine de capacitatea de a observa lucruri, mai ales in ziua nuntii unde majoritatea timpului este documentar, nimic regizat, doar momente spontane. Nimic mai mult.In ziua nuntii este vorba despre expresie, interactiune si viata. Restul este important, dar secundar.

Înseamnă abilitatea de a recunoaște cu precizie emoțiile și sentimentele atunci când se întâmplă.

-Implicare deplina.   Un cameraman excelent se implica in eveniment si se intereseaza de oamneni si momente. Trebuie sa fii in moment fizic cat si emotional.
Este interactiune si comunicare, dar si putina magie :).In acelasi timp nu-ti poti perminte sa fii inghitit de evenimente intr-atat incat sa-ti pierzi simtul realitatii sau sa nu mai fii atent la ce se intampla in jurul tau.

Un videograf pasionat si cu experienta intelege ca uneori este mai important  (si cu un impacta emotional mai mare) un cadru,,contra plan,, decat un cadru,,prim-plan,,: ex. reactia parintilor, fratilor, bunicilor in timpul slujbei religioase sau la primul dans, etc. Povestea este diferita de fiecare data.

Cameraman de nunta Trocin Florin. Lulu Film

Deci sa recapitulam. Un videograf(cameraman) excelenta detine urmatoarele calitati:
-abilitati de comunicare
-recunoaste deosebitul(momente, reactii)
-surpriede toate detaliile
-surprinde culmea actiunii(observa si reactioneaza rapid)
-lucreaza discret
-se organizeaza rapid
-o investitie considerabila in aparatura si educatie
-pasiune si multa munca
-un bun editor. Multa munca dupa eveniment, procesul de editare si creatie.

Multa munca in procesul de editare. Creatia si abilitatea de a crea un bun material video.

Alegerea colanei sonore, stilul de editare, reguli de montaj, colorizare, si multe altelele care fac parte din procesul de creatie pentru finalizarea clipului si filmului de nunta.
Ceea ce nu se intelege, sau este dat uitarii, dupa ziua nuntii, este faptul ca un cameraman(videograf) dupa terminare nuntii are o raspundere extraordinara, isi asuma responsabilitatea unor amintiri. Trimite amintiri in viitor.
Muzica din ziua nuntii(DJ, Formatii de muzica) dupa nunta voastra se gandesc la urmatorul eveniment si cu siguranta in cateva zile vor da uitarii si numele vostru, cu siguranta nu isi vor aminti cati bani i-ai dat pe dedicatii in ziua nuntii.
Arenjamentele florale se ofilesc, dispar din imaginea voastra.
Meniul si sala. Seful de sala isi face planuri pentru evenimentul urmator. Dupa cativa ani, zile, luni, daca intrebi un participant(invitat) despre meniul din ziua nuntii, cu siguranta nu isi va aminti ce meniu a mancat sau ce flori a avut pe masa. Vor ramane insa vii, in imaginatia lor, clipul nuntii, filmul nuntii si fotografiile.
Mai pe scurt, toti cei angajati de dumneavoastra sa presteze servicii in ziua nuntii, la sfarsitul evenimentului  va inchide colaborarea, raman  lucruri pe care le uitam in timp.
Dintre toti prestatorii de servicii, care au luat parte la buna desfasuraea a fericitului eveniment, cameramanul(videograful) si fotograful isi asuma raspunderea depozitarii amintirilor in timp.

Pentru videograf si fotograf urmeaza multe ore, zile de munca in fata calculatorului pentru a preda un material video foto bine definit si personalizat momentului, imagini care vor fi apreciate si peste ani.

Obiectivul meu este sa trimit amintiri in viitor. Videograf de nunta Trocin Florin. Lulu Film.

Lasă un răspuns